Minulla on onni omistaa leivontakirja vuodelta 1984! Hienoja ohjeita, joissa ei ole käytetty nykypäivän hömpötyksiä, vaan leivonnaiset tehdään kunnon voihin ja kermaan ja ainoa tehosekoitin on oma käsi! Aina silloin tällöin innostun kokeilemaan kirjan ohjeita ja nämä korput on hyväksi todettu. Ne eivät kaipaa kyytipojakseen muuta kuin sipauksen voita, juustoviipaleen ja höyryävän kuuman teekupposen!

Ohjeesta tulee noin 16kpl korpun puolikkaita.

25g voita

1 rkl öljyä

reilu 1dl maitoa

1/2 pussia kuivahiivaa tai vastaava määrä normaalia hiivaa

1tl fariinisokeria

1tl suolaa

1,5dl grahamjauhoja

1,5dl vehnäjauhoja

Lämmitä voi-öljy-maitoseos mikrossa tai kattilassa 42 asteiseksi. Lisää seoksen joukkoon suola ja sokeri sekä grahamjauhot, joihin olet sekoittanut kuivahiivan. Lisää lopuksi puolet vehnäjauhoista, sekoita tasaiseksi ja jätä liinan alle kohoamaan.

Kun taikina on turvonnut kaksinkertaiseksi, lisää loput vehnäjauhot ja leivo normaalisti sämpylöiksi. Kohota pellillä liinan alla hyvin. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia. Kun ne ovat jäähtyneet vähän aikaa, halkaise sämpylät ja laita ne takaisin uuniin leikkauspinta ylöspäin, 200 asteeseen muutamaksi minuutiksi, kunnes korput ovat saaneet vähän väriä. Sammuta uuni, mutta jätä korput vielä uuniin. Avaa uunin luukku raolleen ja anna korppujen jäähtyä uunissa jälkilämmössä rapeiksi ja kuiviksi.