Nopeasti valmistuva ja helppo, ihanan kermainen ja makea, mutta silti raikas jälkiruoka, joka sopii erityisen hyvin tulisen ja mausteisen ruoan jälkeen. Jos pidät mangomelonijäätelöstä, rakastat tätä! (P.S Unohda kevytversiot. Kokeilin tehdä tätä light kookosmaidosta ja jogurtista. Lopputulos.... noh, ihan ok, mutten suosittele).

1 pieni purkki kookoskermaa

2 dl kuohukermaa

1 vaniljatanko tai 3tl vaniljasokeria

3 rkl tavallista sokeria

1 rkl lime- tai sitruunamehua

2 liivatelehteä

1 kypsä mango

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Halkaisen vaniljatanko ja raaputa siitä veitsellä siemenet irti. Laita paksupohjaiseen kattilaan kermat, sokeri ja vaniljatanko sekä sen siemenet. Kuumenna ja anna kiehua hetken aikaa koko ajan sekoitellen. Lisää liivatelehdet sekä tujaus limen/sitruunan mehua. Sekoita hyvin. Kaada annosmaljoihin, peitä muovikelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään ainakin 4 tunniksi. Juuri ennen tarjoilua, kuori ja kuutioi kypsä mango ja asettele kuutiot annoksen päälle. (mangoa löytyy myös säilykkeenä, mutta en suosittele, se ei maistu juuri miltään. Kun ostat mangon, varmista, että se on kypsä. Raaka mango maistuu lievästi saippuaiselta ja on kovankoa syödä, joten pyydä tarvittaessa apua vaikka kaupan henkilökunnalta. Mango kypsyy huoneenlämmössä parissa päivässä).