Eilen iski oikein leivontavimma. Ensin tein vähän erilaista raparperipiirakkaa vieraspaikkaan viemisiksi ja sitten tein vielä juustosämpylöitä, kun oli vielä intoa ja aikaa leipoa. Tämä raparperiirakka on herkullista, kannattaa ehdottomasti kokeilla! Maistuu varmasti lapsillekin, jotka yleensä vierastavat hapanta raparperiä!

Pohja:

1-2 kananmunaa (jos ovat pieniä, laita kaksi)

1 ½ dl sokeria

2 ¼ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

50-75g sulatettua voita/oivariinia (muista jäähdyttää sulatuksen jälkeen!)

0,75 dl maitoa

Pinnalle:

raparperia paloiteltuna (tuoreita ja suoraan pakkasesta)

hieman sokeria

½ dl Wienernougat crushia (löytyy kaupan maustehyllystä/leivontatarvikkeista)

Maitokiisseli:

1 ½ dl maitoa

0,75 dl sokeria

1 rkl Maizenaa tai perunajauhoja

1 tl vaniljasokeria

Sekoita vaniljasokeri ja leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeasti vaahdoksi, mitä pidempään vatkaat, sen parempi. Lisää vuorotellen kuivia aineita, maitoa ja jäähtynyttä, sulatettua rasvaa. Sekoita kevyesti tasaiseksi. Vuoraa korkeareunainen paistovuoka leivinpaperilla. Tavallinen piirakkavuoka on todennäköisesti liian matala. Kaada taikina vuokaan ja ripottele pinnalle raparperin paloja, hiukan sokeria ja wienernougat crush. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia. Valmista paistamisen aikana vaniljakiisseli.

Mittaa kaikki kiisselin ainekset vaniljasokeria lukuunottamatta kylmänä paksupohjaiseen pieneen kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtelee ja alkaa sakenemaan. Nosta kiisseli jäähtymään ja lisää vaniljasokeri. Älä enää vatkaa! Kaada kastike valmiin piirakan päälle ja levitä nuolijalla takaisesti koko piirakan päälle. Ripottele pinnalle vielä vähän Wienernougat crushia. Tarjoile jäähtyneenä saman päivän aikana.