Perinteisiä Runebergin torttuja maustettuna manteliesanssilla ja konjakilla. Reseptistä tulee 6 isoa tai 12 pienempää torttua.

150g Oivariinia

1dl sokeria

1/2dl fariinisokeria

2 kpl kananmunia

1 1/2dl vehnäjauhoja

1 1/2dl korppujauhoja

2 piparkakkua

1/2dl mantelirouhetta

1/2dl mantelijauhetta

1 1/2tl leivinjauhetta

1/2dl maitoa

1/2tl manteliesanssia

Lisäksi:

vadelmahilloa

sokerivesikuorrutetta

1dl vettä + loraus konjakkia

Vaahdota huoneenlämpöinen voi/oivariini ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita esanssi maitoon. Lisää vaahtoon jauhoseosta ja maitoa vuorotellen. Voitele ja korppujauhota muffinivuoat hyvin. Voit käyttää myös paperisia vuokia. Annostele taikina lusikalla vuokaan, jätä kohoamisvara. Paista 200 asteessa uunin keskitalolla, noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ennenkuin kumoat vuoan.

Kumoa jäähtyneet tortut vuoista. Sekoita veteen loraus konjakkia ja koskuta jokaisen tortun pohja muutamalla teelusikallisella vettä. Koverra varovasti pieni kolo tortun keskelle ja lisää syvennykseen reilusti vadelmahilloa. Koristele lopuksi sokeriverikuorrutteella.