Söin tätä ruukkuruokaa ensimmäisen kerran Savonlinnan Capero-pizzeriassa/ravintolassa opiskellessani Savonlinnassa ja nyt sain jostain ajatuksen kokeilla ruukkuruoan tekoa kotioloissa. Ruoka oli yllättävän helppo ja nopea valmistaa ja oli kyllä todella hyvää sapuskaa, tätä tehdään meillä tästä lähtien usein! Reseptistä riittää noin neljälle syöjälle ja ruoan voi tehdä joko kahteen tavalliseen uunivuokaan tai neljään annosvuokaan, eli jokaiselle syöjälle oma (suosittelen!).

400g maustamattomia broilerisuikaleita/4 filettä paloina

2 tl curryjauhetta

1tl paprikajauhetta

1 pieni sipuli silputtuna

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

suolaa + mustapippuria

2dl ruokakermaa

4-5dl kanalientä (Knorr Fond du Chef, suosittelen)

2dl riisiä

1 pieni tölkki herkkusieniviipaleita

1 pieni tölkki ananaspaloja

1 paprika paloiteltuna

Aurajuustomurua maun mukaan

150g Emmental juustoraastetta

Keitä riisi kanaliemessä. Riisi saa olla ihan kypsää ja kattilaan saa jäädä mielellään vähän ylimääräistä nestettä.

Kuullota sipulisilppua ja mausteita paistinpannulla oliiviöljyssä. Lisää kanasuikaleet ja valkosipulisilppu ja paista kypsäksi, mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää paprikasuikaleet ja paista vielä hetki. Lisää kerma sekä sienet ja ananaspalat ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita.

Laita voidellun uunivuoan pohjalle kerros riisiä. Kauho päälle kanakastiketta. Lisää päällimmäiseksi aurajuustomuruja ja emmentalraastetta. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia eli kunnes juusto on kullanruskeaa.