Kuukausi edellisistä kuulumisista, kuinka se aika voikaan mennä näin nopeasti?? Noh, ehkä osaselityksenä toimii Nuuskun isännän ja emännän häät elokuussa. Aikaa ei ole jäljellä enää edes kuukautta ja tekemistä ja suunnittelemista olisi vielä vaikka kuinka...! Ehkä siksi blogikin on jäänyt vähän vähemmälle päivitykselle.

Mutta asiaan. Stella elikkäs Tellervo oli meillä hoidossa pari viikkoa ja aika kului jälleen tytön kanssa kuin siivillä. Telluhan alkaa olemaan meille jo aika tuttu tyttö, kun on ollut meillä hoidossa jo useampaankin otteseen. Nuuskun ja Tellun yhteiselo oli seesteistä, koiruudet ovat melko samanoloisia, rauhallisia haaveilijoita :) Ovat siis niinsanotusti samalla aaltopituudella. Stella nautti pari viikkoisesta lomastaan saunoen, lenkkeillen ja syöden: varsinkin Nuuskun luut olivat herkullisia! Kanankaulat olivat ihan huippuhyviä, mutta kyllä myös Nuuskulta takapihalle jääneet hirvenluun rippeet kelpasivat hammasharjaksi. Ja taisi se sylissä istuminenkin rapsuteltavana olla ihan kivaa :)

Joroisten mökkisaaressakin käytiin perinteisesti revittelemässä vapaana ja molemmat koirat nauttivat vapaudesta ja grillin putsailusta, jopa siinä määrin, että kävivät heti ensimmäiseksi kartoittamassa myös naapurimökin tarjonnan (ja myös sitä seuraavan mökin, mutta sitten tulikin vesi jo vastaan...). Onneksi mökit olivat tyhjillään asukkaista :) Ei olisi ehkä hyvä heilahtanut, kun mökkiläiset olisivat huomanneet kaksi beagleä tunkemassa grilliinsä... Tulehan Tellu taas pian meille lomailemaan!

Nuuskun selkä/jalkavaivat voivat tällä hetkellä suht hyvin, tilanne on rauhallinen. Kävely sujuu hyvin ja kipuja ei ole ollut ainakaan siinä määrin, että olisi tarvinnut turvautua kipulääkkeisiin. Luontaistuotelääke Cartivettiä olemme syöttäneet säännöllisesti ja liekö se sitten auttanut?

Myös uimassa olemme Nuuskua käyttäneet säännöllisen epäsäännöllisesti, mutta emme oikein tiedä, onko siitä enemmän hyötyä vai haittaa, koska Nuusku ei käytä uidessaan vasenta takatassuaan ollenkaan, vaan pitää sitä koukussa vatsan alla. Myös oikean takajalan potku on melko lyhyt ja tehoton... Uinti kuitenkin selkeästi piristää Nuuskua näillä kovilla helteillä, joten sen puolesta uinti tekisi ainakin terää. Seuraava fyssariaika olisi parin viikon päästä, sitä odotellessa... saa nähdä, millaisia jumituksia löytyy pitkän tauon jälkeen...

Ilmeisesti helteet ovat vaikuttaneet myös siihen, että Nuusku on tiputellut ahkerasti karvaa taas viime aikoina, mitä emme kyllä ihmettele näillä helteillä! Myös hiiva meinaa välillä saada yliotteen Nuuskun jommasta kummasta korvasta, mutta toistaiseksi olemme saaneet sen häädettyä ihan vain tehostetulla puhdistuksella, hyvä hyvä! Emme tiedä, onko hiivan ilmestymiseen osuutta siitepölykaudella, verikokeen mukaanhan Nuusku oli eniten allerginen erilaisille kasveille. Tuolloin lääkäri sanoi, että kesällä voidaan tarpeen mukaan antaa kortisonikuuri, mutta onneksi ei ole tarvinnut. Muuten Nuusku voi hyvin, on vain ehkä vähän vaisu ja väsy helteiden vuoksi, ei paljoa jaksa riekkua, kun tulee heti hiki :) Mutta uinnin jälkeen otetaan spurttia ja kiehnätään takapihalla. Ja myöhään illalla ilman vähän viilennyttyä riittää virtaa jo ihan kunnon lenkkeilyynkin.

Ainiin. Tänä kesänä on Nuuskusta löytynyt uusi hassu juttu. Se näköjään inhoaa sydämensä pohjasta kaikkia lentäviä pörriäisiä, varsinkin kärpäsiä ja paarmoja. Kärpäset ovat vain äärimmäisen ärsyttäviä ja niitä koitetaan metsästää, tosin huonolla menestyksellä. Nuusku osaa kyllä vaania niitä hienosti, mutta on liian hidas nappaamisessa. Ja paarmat ovat vain pelottavia ja inhottavia ja niitä juostaan pakoon häntä koipien välissä. Mökillä Nuusku yritti jopa mönkiä isukin ja äitykin syliin niiltä turvaan :) Ihan kävi pientä sääliksi, meidän Nuusku kun on aina olevinaan niin iso ja reipas koirapoika.