Erinomainen, herkullinen ja vähän kevyempi vaihtoehto perinteiselle kinkkuananasherkkusieniaurajuusto-pizzalle lauantai-illan herkutteluun tai tarjottavaksi vieraille illanistujaisissa! Neuvoa pohjaan on otettu Jamie Oliverilta. Ohjeesta riittää kahdelle nälkäiselle tai neljälle vähemmän nälkäiselle.

Pohja:

5 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1/3 pussi kuivahiivaa (noin 2tl)
2 ¼ dl lämmintä vettä

Tomaattikastike:

½ tölkkiä paseerattuja tomaatteja

1 valkosipulin kynsi murskattuna

½ tl rouhittua mustapippuria

ripaus suolaa

1 rkl oliiviöljyä

2 rkl ketsuppia

ripaus sokeria

2 rkl pizzamaustetta

Lisäksi:

1 paketti parmankinkkua

1 rasiallinen kirsikkatomaatteja

1 pkt minimozzarellapalloja

150g pizzajuustoraastetta (pieni pussi)

1 ruukku rucolaa

Valmista ensin tomaattikastike: Valuta tomaateista enin neste pois tiheäsyisessä metallisiivilässä. Laita sitten kaikki ainekset pieneen kattilaan ja anna poreilla pikkuhiljaa ilman kantta, noin 10 minuuttia. Nosta jäähtymään

Tee pohja. Sekoita keskenään jauhot, suola ja kuivahiiva. Lisää neste, sekoita käsin. Vaivaa taikina pöydällä kimmoisaksi, tähän menee jopa 10 minuuttia! Laita takaisin kulhoon ja peitä kelmulla ja liinalla ja anna kohota 15-20 minuuttia lämpimässä paikassa. Valmistele sillä aikaa täytteet.

Irrottele parmankinkut toisistaan ja puolita pituussuunnassa. Irrottele mozzarellapallot toisistaan. Halkaise kirsikkatomaatit ja mausta ne ripauksella suolaa ja mustapippuria.

Laita uuni kuumenemaan 275 asteeseen. Repäise uuniritilän kokoinen pala foliota, sivele sen mattapuolinen pinta oliiviöljyllä ja ripottele päälle reilusti vehnäjauhoja. Puolita taikina. Vaivaa taikinapalloa hetki ja kauli sitten hyvin ohueksi levyksi ja nosta ritilälle. Leikkaa ylimääräiset reunat pois.

Levitä haaleaksi jäähtynyt kastike pohjalle. Ripottele päälle puolet juustoraastesta ja lisää raasteen päälle puolet halkaistuista tomaateista, mozzarellapalloista sekä parmankinkku viipaleista. Ripottele päälle makusi mukaan vielä pizzamaustetta. Älä laita liikaa täytteitä! Paista uunin alatasolla noin 5 minuuttia, eli kunnes pizzan reunat alkavat saamaan vähän väriä ja juusto on sulanut. Tee toinen pizza samalla tavalla.

Pese rucola tarvittaessa ja kuivaa hyvin. Mausta rucola suolalla, mustapippurilla ja oliiviöljyllä. Leikkaa pizza annospaloiksi ja nosta päälle kasa rucolaa. Tarjoa heti valkoviinilasillisen tai oluen kera!