1dl sokeria
2 kananmunaa
1dl sulatettua ja jäähdytettyä voita/voimariinia
100g Bulgarian jogurttia
vajaa 1/2 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja tai Maizenaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
2-3dl mustikoita
Voitele ja korppujauhota muffinssipelti tai käytä paperisia muffinssivuokia.
Vaahdota sokerit ja munat kevyesti. Lisää voisula ja Bulgarian jogurtti, jota olet notkistanut pienellä maitotilkalla. (Voit korvata jogurtin ja maidon käyttämällä joko 1dl kermaa, piimää tai pelkkää maitoa).
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää nesteen joukkoon jauhoseos muutamassa erässä ja sekoita tasaiseksi. Kääntele kevyesti joukkoon mustikat (sekä tuoreet, että pakastemustikat käyvät). Jos haluat muffinsseista oikein mustikkaisia, laita mustikoita 4dl.
Täytä vuoat lähes täyteen, jätä noin 1/2 cm kohoamisvara. Paista 200 asteessa keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Vältä luukun avaamista kesken paiston. Tarjoile mieluiten heti! Voit halutessasi koristella jäähtyneet muffinssit tomusokerilla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.