1250010473_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1dl sokeria

2 kananmunaa

1dl sulatettua ja jäähdytettyä voita/voimariinia

100g Bulgarian jogurttia

vajaa 1/2 dl maitoa

2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja tai Maizenaa

1 1/2 tl leivinjauhetta

1/2 tl kardemummaa

2 tl vaniljasokeria

2-3dl mustikoita

Voitele ja korppujauhota muffinssipelti tai käytä paperisia muffinssivuokia.

Vaahdota sokerit ja munat kevyesti. Lisää voisula ja Bulgarian jogurtti, jota olet notkistanut pienellä maitotilkalla. (Voit korvata jogurtin ja maidon käyttämällä joko 1dl kermaa, piimää tai pelkkää maitoa).

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää nesteen joukkoon jauhoseos muutamassa erässä ja sekoita tasaiseksi. Kääntele kevyesti joukkoon mustikat (sekä tuoreet, että pakastemustikat käyvät). Jos haluat muffinsseista oikein mustikkaisia, laita mustikoita 4dl.

Täytä vuoat lähes täyteen, jätä noin 1/2 cm kohoamisvara. Paista 200 asteessa keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Vältä luukun avaamista kesken paiston. Tarjoile mieluiten heti! Voit halutessasi koristella jäähtyneet muffinssit tomusokerilla.