Pitäisiköhän sitä päivittää välillä blogiakin...? Viime torstaina kävimme siis pyörähtämässä jälleen eläinlääkärillä, lähinnä keskustelemassa jatkosta Nuuskun allergian suhteen. Eläinlääkäri oli hyvin positiivisella mielellä. Koska ruoka-aine allergioita on hyvin vähän, on Nuuskun ruokinta hyvin helppoa. Hänkin suositteli raakaruokintaan siirtymistä, jossa ensi alkuun vältetään selkeästi testissä positiivisiksi osoittautuneita ruoka-aineita. Lääkäri sanoi, että allergioihin ruoka-aineiden suhteen voi luottaa, mutta kasveihin/heiniin voi suhtautua varauksella. Joukossa on todennäköisesti vääriä positiivisia ja ruokinnan avulla saadaan tilannetta muutenkin helpotettua keväisin/kesäisin. Itse emme ole huomanneet minkäänlaista allergian pahenemista kesäisin. Muutenkin Nuuskun ”allergia” on hyvin lievä, ainut oire on hiivan ilmestyminen korviin. Sillä ei siis ole mitään radikaaleja oireita ollut ikinä, kuten ihottumaa, kutinaa, tassujen puremista, varvasvälien punoitusta tms. Emme ole itse asiassa enää edes ollenkaan varmoja, johtuuko edes karvanlähtö allergiasta vai jostakin ihan muusta, kuten stressistä/hormoneista. Ihon hilseily on joka tapauksessa loppunut kokonaan. Korvakontrollikoe otettiin ja se oli ok!

 Onko koppi käymässä liian pieneksi..?

BARF on sopinut Nuuskulle hyvin ja minkäänlaisia ongelmia ei ole tullut. Ruoka on koostunut mm. kanankauloista, kanan ja possun lihasta ja hirvenluista, lohiöljystä sekä erinäisistä kasvissörsseleistä. Kaikki uppoaa hyvin ja vatsa on ollut hyvässä kunnossa. Ruokavaliota laajennetaan pikkuhiljaa ja kovasti odottelemme, milloin ruokarekka saapuu Lappeenrantaan. Uusi pakkanenkin käytiin ostamassa ihan vain Nuuskun sörsseleitä varten. Mielenkiintoista on ollut huomata, että jo nyt pari viikkoa nappuloiden lopettamisen jälkeen Nuuskun hengitys on paljon raikkaampi ja Nuuskun ominaishaju (ruisleipä) on poistunut (voi tosin johtua siitä, kun saatiin hiiva häädettyä korvista...) Joka tapauksessa, kovin positiivisella ja toiveikkaalla mielellä olemme, että korvien jatkuva putsaaminen aamuin illoin olisi vihdoin historiaa.

Nuusku suosittelee kokeilemaan hirven tuoretta sääriluuta vihreällä ruohikkopedillä tarjoiltuna. Bon appetit!