Männä viikonloppu vierähtikin kokonaisuudessaan Helsingissä näyttelyiden merkeissä. Lauantaina oli kauan odotettu Voittaja -09 näyttely Messukeskuksessa ja sunnuntaina puolestaan Pohjoismaiden voittaja -09. Kumpaakaan titteliä ei Nuusku tänäkään vuonna saanut, mutta ei se mitään. Kiva reissu oli joka tapauksessa!

"Joko voitais mennä...?"

Beaglejä oli ilmoittautunut missi/mister kisaan kiva määrä, lauantaille 38 kpl ja sunnuntaille 32 kpl. Lauantaina sujui näyttely Nuuskulta vähän paremmin, lähinnä liikkumisen osalta. Liikkumista voisi kuvailla jopa sanalla sujuvaa, kun ottaa huomioon, että kyseessä on Nuusku!

Sunnuntaina liikkuminen olikin sitten jo kaikkea muuta. Jostain syystä Nuuskua selkeästi inhotti jokin kehässä, kenties alla olleen maton hajut. Nuusku nyrpisteli nenää ja hyppi joidenkin kohtien yli matolla. Näin ollen sen liikkuminen oli hyvin väkinäisen ja jäykän näköistä ja ilmekin oli hyvin yrmeä. Lauantaina Nuusku sai arvosanaksi ERI:n ja oli luokassaan neljäs. Sunnuntaina olikin sitten tyytyminen H:n.

Muuten kehäkäyttäytyminen oli ensiluokkaista ja olin suorastaan ylpeä siitä, miten hienosti Nuusku jaksoi odotella omaa vuoroaan ja miten rennosti se istui kehän laidalla sylissä ja katseli toisia koiria. Yhdellekään urokselle se ei pullistellut ollenkaan. Kehässä kun odoteltiin omaa vuoroa Nuusku tarjosi aktiivisesti omasta aloitteestaan TOKO-liikkeitä, pitäisiköhän vaihtaa oikeasti lajia?

Muuten viikonloppu vierähtikin Helsingin kauppakeskuksissa pyöriessä. Yötä vietettiin Korpilammen hotellissa. Mukava reissu kaikkinensa, vaikka sen kummempaa menestystä ei näyttelyistä tällä kertaa saatukaan. Nyt meillä jääkin sitten näyttelyt ainakin joksikin aikaa tauolle eli ainakin siihen asti, kunnes Nuusku on käynyt fysioterapeutilla ja ollaan saatu vähän selkoa huonoon liikkumiseen.

Tässä vielä molempien päivien näyttelyarvostelut. Suomennosapua otetaan jälleen kiitollisena vastaan :)

Launtaina 12.12 tuomarina oli tanskalainen Svend Lövenkjaer. Tuloksena AVO ERI, AVK 4.

Vackert huvud med bra uttryck. Bra förhållande skalle. Näsparti.Vacker hals och bra rygg. Något för stel i sin överarm. Raka framben. Välvinklad i knä och has. Kunde vara någåt djupare i sin kropp. Korrekt pälsstruktur. Korrekta örön och bär sin svans väl”.

Erittäin vapaa suomennos: ”Kaunis pää, hyvä ilme. Hyvät pään mittasuhteet. ? . Kaunis kaula ja hyvä selkä. Tiivis olkavarsi. Suorat etujalat. Hyvin kulmautuneet polvet ja ?. Voisi olla enemmän syvyyttä kropassa. Oikeanlainen karva. Oikenlaiset korvat ja kantaa häntäänsä hyvin”.


Sunnuntaina 13.12 tuomarina oli suomalainen Kirsti Lummelampi. Tuloksena AVO H.

Kivan kokoinen ja hyvän tyyppinen, mutta kovin lyhyellä ja töpöttävällä askeleella liikkuva uros. Hyvä kallo, kuono-osa saisi olla täyteläisempi, silmät suuremmat ja ilme pehmeämpi. Hyvä runko, mutta hieman pitkä lanne. Toivoisin enemmän kulmauksia eteen ja taakse”.

Tässä vielä muutama kuva sunnuntaipäivältä: