Nuusku on nauttinut alkukesän lämmöstä sekä ruohon syönnistä täydestä sydämestään. Takapihan paahteessa maataan niin kauan kuin pystytään ja sitten haetaan kieli pitkällä läähättäen viilennystä sisätiloista. Muutaman minuutin jäähyttelyn jälkeen pitää palata takaisin aurinkoon. Kovin pitkiä lenkkejä ei pysty näin lämpimillä tekemään, vaan pitää odottaa illan ja viileyden saapumista.

Kevät ja sen myötä kesä tuli jotenkin äkkiä rysähtämällä tänä vuonna ja Nuuskukaan ei tainnut oikein pysyä perässä? Ehdimme jo huolestua, kun turkki aloitti valtavan hilseilyn aivan yllättäen, ihan kuin olisi jotain jauhoa kaadettu selkään. Pesin Nuuskun hilseshampoolla, mutta eipä siitä ollut mitään apua, päinvastoin, seuraavana päivänä turkki hilseili entistä enemmän... Ehdimme jo ajatella, että syyn täytyy olla siitepölyissä (koska verikokeen mukaan Nuusku oli eniten allerginen kasveille/puille). Noh, reilu viikko siinä ihmeteltiin, kunnes hilseily loppui aivan yht'äkkiä kuin alkoikin. Aika mysteeri. Kai se kesä ja lämmin tuli vähän liian yllättäen. Tällä hetkellä turkki on mahtavassa kunnossa, ehkä paremmassa kuin koskaan!

Torstaina käytiin eläinlääkärillä rokotuksien merkeissä. On se hyvä, että lähettävät kirjeellä kutsun saapua rokotuksiin. Tänäkin keväänä olisimme muuten unohtaneet koko homman ja olisi tullut turha reissu Haminaan näyttelyyn... Nuuskun korviinkin kurkattiin ja ne oli oikein siistit, ei punoitusta tai epänormaalia eritettä. Eipä Kekkuli ole niitä nyt oireillutkaan mitenkään. Samalla reissulla näimme labradorinartun, joka oli käynyt asemalla pyöräyttämässä muutaman terhakan pennun. Ihanuuksia! :) Myös ensi rokotuksille tullut sakemannityttö oli valloittava näky, pentukuume senkuin kasvoi jälleen.

Fysioterapeutilla on käytetty Nuuskua muutamaankin otteeseen hierottavana. Jumituksia löytyy edelleen, ei ehkä niin pahoja kuin aivan hoitojen alussa, mutta kuitenkin. Vähän ulalla olemme kaikki, missä on syy aina uusiutuviin jumituksiin. Anaalit ovat olleet loistokunnossa antibioottikuurin jälkeen, ei ole onneksi tulehdus uusinut. Nuuskulle aloitettiin Cartivet-luontaistuotelääkitys, katsotaan, onko sillä mitään vaikutusta. Kesällä tehdään takajalkojen toimintaa parantavia harjoituksia ja käydään uimassa, myös selän venytys harjoituksia pitäisi tehdä. Seuraavat hieronnat on sitten elokuussa. Jos ei ala kesän aikana tuloksia syntymään, niin pakko on melkeinpä mennä lisätutkimuksiin.

Haminaan olemme siis menossa viikon päästä näyttelyyn. Viimeksi onkin kehässä pyörähdetty Helsingissä joulukuussa. Saa nähdä miten liikkuminen sujuu tällä kertaa. Perinteisesti Hamina Bastion on ollut kylmä ja kolea näyttelypaikka, josta ei kummempaa menestystä ole ikinä tullut. Pitäisiköhän tänä vuonna tehdä muutos perinteeseen?