Kaikenlaista on tullut kokkailtua ja leivottua, mut ei oo jaksanu laitella blogiin mitään. Tässä siis pitkästä aikaa yksi hyvä resepti! Tää piirakka on mukavan rapsakka ja tuhti, mutta ei liian makea. Sen seuraksi sopii erityisen hyvin vaniljajäätelö tai kermavaahto! Piirakasta tulee 10-12 palaa.

Pohja:

100g Oivariinia

1 dl sokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää jauho-leivinjauheseos ja sekoita tasaiseksi. Painele voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:

25g Oivariinia

1 ½ dl fariinisokeria

2 dl kuohukermaa

125g pekaanipähkinöitä

2 hapanta omenaa (250g)

2 munaa.

Mittaa voi, fariinisokeri ja kerma kattilaan. Anna kiehua noin 5 minuuttia välillä sekoitellen. Valitse pekaanipähkinöistä 12 kauneinta koristeeksi ja rouhi loput pähkinät karheaksi rouheeksi. Lisää rouhe kinuskimaiseen seokseen ja nosta jäähtymään. Kun seos on jäähtynyt, kuori omenat ja poista siemenkodat. Paloittele omenat noin 1cm kuutioiksi ja lisää seokseen. Vatkaa munat vaahdoksi ja yhdistä muihin täytteen aineisiin.

Kaada täyte pohjan päälle ja paista 180 asteisen uunin alatasolla 15 minuuttia. Lisää sitten piirakan päälle kokonaiset pekaanipähkinät ja jatka paistamista vielä noin 25 minuuttia. Tarjoile jäähtyneenä.