Helppoja ja nopeasti energiaa antavia myslipatukoita hätätilanteisiin, ilman turhia lisäaineita. Oman maun mukaan sekaan voi laittaa esimerkiksi leseitä, siemeniä, pähkinöitä, suklaata, kuivattuja hedelmiä tai marjoja jne. Voit tehdä seoksesta myös keksejä patukoiden sijaan, mutta vähennä tällöin vehnäjauhon määrä kahteen ruokalusikalliseen.
Karpalo-pähkinä-suklaa myslipatukat (15-20kpl):
100g Oivariinia sulatettuna
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
3dl Elovena kaurahiutaleita
1dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2dl kuivattuja karpaloita
2dl erilaisia pähkinöitä (isoina paloina)
1kananmuna
Valkosuklaata ja tummaa suklaata (tai maitosuklaata)
Sekoita sulatettuun rasvaan sokerit. Lisää kaurahiutaleet ja sekoita tasaiseksi. Lisää seokseen vehnäjauho, johon leivinjauhe on sekoitettu. Lisää seokseen marjat/hedelmät ja pähkinät ja lopuksi muna. Sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi. Muotoile pellille patukoita ja paista 200 asteessa noin 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ja kasta patukoiden pohja makusi mukaan joko tummaan- tai valkosuklaaseen. Anna suklaan kovettua kunnolla ja käännä keksit ympäri. Tee lopuksi patukoiden päälle suklaalla raitoja.
Nämä oli niin hyviä, että katosivat lautaselta ennenkuin ehdin kuvaa ottamaan...
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.