Helppoja ja nopeasti energiaa antavia myslipatukoita hätätilanteisiin, ilman turhia lisäaineita. Oman maun mukaan sekaan voi laittaa esimerkiksi leseitä, siemeniä, pähkinöitä, suklaata, kuivattuja hedelmiä tai marjoja jne. Voit tehdä seoksesta myös keksejä patukoiden sijaan, mutta vähennä tällöin vehnäjauhon määrä kahteen ruokalusikalliseen.

Karpalo-pähkinä-suklaa myslipatukat (15-20kpl):

100g Oivariinia sulatettuna

1dl sokeria

1tl vaniljasokeria

3dl Elovena kaurahiutaleita

1dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

2dl kuivattuja karpaloita

2dl erilaisia pähkinöitä (isoina paloina)

1kananmuna

Valkosuklaata ja tummaa suklaata (tai maitosuklaata)

Sekoita sulatettuun rasvaan sokerit. Lisää kaurahiutaleet ja sekoita tasaiseksi. Lisää seokseen vehnäjauho, johon leivinjauhe on sekoitettu. Lisää seokseen marjat/hedelmät ja pähkinät ja lopuksi muna. Sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi. Muotoile pellille patukoita ja paista 200 asteessa noin 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ja kasta patukoiden pohja makusi mukaan joko tummaan- tai valkosuklaaseen. Anna suklaan kovettua kunnolla ja käännä keksit ympäri. Tee lopuksi patukoiden päälle suklaalla raitoja.

Nämä oli niin hyviä, että katosivat lautaselta ennenkuin ehdin kuvaa ottamaan...